Updates

Met kinderen naar een escape room: het leukste kinderfeestje!

Escape rooms zijn al tijden razend populair en ook steeds meer kinderen ontdekken deze toffe ervaring. Als je op deze pagina terecht bent gekomen is de kans dan ook groot dat je kind de onvermijdelijke woorden uitsprak: "papa, mama, ik wil een escape room doen!". Geen paniek, Escaping is er voor je. Op deze pagina gaan we in op de mogelijkheden om escape games met kinderen te spelen bij Escaping. Of het nou gaat om een kinderfeestje of omdat je zelf met je kids een escape room wil spelen: bij Escaping zijn jullie van harte welkom!

 

Welke escape rooms zijn geschikt met kinderen?

Bij Escaping hebben we geen escape rooms die speciaal voor kinderen zijn gemaakt, maar dat is geen enkel probleem. We merken dat kinderen erg handig zijn in escape rooms, soms zelf beter dan volwassenen. Sommige escape rooms zijn alleen wat spannend en daarmee minder geschikt met kinderen. We kunnen met name Let's Rob The Bank (Utrecht, Breda, Antwerpen en Almere) en The Stolen Ceres (Utrecht) aanraden om met kinderen te spelen. Het spel zelf blijft dus ongewijzigd als er kinderen spelen, wel nemen we net wat extra tijd vooraf om alles uit te leggen en geven we tijdens het spel iets duidelijkere hints. De andere escape rooms zijn niet verboden voor kinderen, maar raden we door de spanning zeker voor jonge kinderen niet aan.

 

Met welke leeftijd kunnen kinderen een escape room spelen?

Onze adviesleeftijd is vanaf 9 jaar. Op deze leeftijd zijn kinderen meestal in staat om de puzzels in een escape room zelf op te lossen. Wel adviseren we tot 14 jaar aan om minimaal één volwassene mee te laten spelen. Deze volwassene kan soms net dat benodigde handje helpen en zorgen dat iedereen 'bij de les' blijft. Let wel dat er voor de veiligheid maximaal 7 spelers een escape room in mogen en we alle kinderen en volwassenen als speler moeten meetellen. Vanaf ongeveer 14 jaar zien we kinderen in principe als volwassen genoeg en kunnen ze dus alle escape rooms zelfstandig spelen.

 

Wat bieden jullie voor mogelijkheden bij kinderfeestjes?

Zoals al eerder aangegeven nemen we net wat extra tijd vooraf om alles uit te leggen en geven we tijdens het spel iets duidelijkere hints. Achteraf maken we een leuke groepsfoto en als extraatje printen we deze voor de jarige uit in een bewaarmapje om mee naar huis te nemen. Zo krijgt de jarige een leuk aandenken aan hun escape room! De foto kunnen jullie natuurlijk ook digitaal krijgen. Op onze locaties in Antwerpen en Breda hebben we daarnaast een eigen café. Hier kun je het feestje voortzetten door kosteloos gebruik te maken van onze vele boardgames of een eigen activiteit te organiseren. Ook mag je hier eigen snacks, taart of een andere versnapering zonder kosten mee naar toe nemen. Enkel drankjes moeten wel bij ons afgenomen worden. Naast het standaard assortiment aan dranken bieden we ook kannen vruchtenlimonadesiroop voor €2,50 per stuk aan. Heb je nog een ander idee of wens, dan is dit in overleg ook vaak mogelijk.

 

Belangrijk om vooraf te weten

Onze escape rooms zijn lang niet allemaal eng, maar toch kan het voor een kind heel spannend zijn. We raden daarom ook af om de escape room als een verassing te houden! Dit zorgt vaak voor onnodige spanning bij de kinderen. Je kunt ze vooraf vertellen dat het als een puzzelspel op de computer/tablet is, maar dan staan ze er zelf middenin. Alles in het spel is nep, ze hoeven zich dus geen zorgen te maken dat er iets ergs gaat gebeuren. Het is wel belangrijk dat ze elkaar goed helpen, want alleen dan kunnen ze winnen! Als de kinderen dit vooraf weten, kunnen ze straks het meeste plezier uit een escape room halen. Wees er daarnaast van bewust dat het team van Escaping er is om jullie als groep zo goed mogelijk bij de escape room te begeleiden, maar wij zijn geen oppas. We vragen jullie dan ook rondom de escape room zelf bij de groep te blijven en ze actief te sturen. 

 

Meer informatie

Je kunt op deze website meer informatie over de verschillende escape rooms vinden, maar ook alle informatie over onze locaties (zoals adres en tarieven). Ben je klaar om te reserveren? Ook dat doe je het makkelijkst zelf online via deze pagina. Je kunt bij de opmerkingen aangeven als het om een kinderfeestje gaat, maar dit is niet verplicht. Zijn er toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!